Академія вітає з присудженням Премії Верховної Ради України

06-10-2015 Переглядів: 119

Відповідно до Постанови Верховної Ради України “Про Премію Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок” присуджено Премію за 2014 рік начальнику кафедри криміналістичних експертиз навчально-наукового інституту підготовки фахівців для експертно-криміналістичних підрозділів, доктору юридичних наук, доценту Юлії Чорноус за роботу “Розслідування злочинів міжнародного характеру”.

Зазначений науковий доробок присвячений дослідженню злочинів міжнародного характеру, визначенню концептуальних засад їх розслідування, реалізації з цією метою заходів міжнародного співробітництва, формуванню необхідних практичних рекомендацій.

Академія вітає з присудженням Премії Верховної Ради України

Чорноус Ю.М. розпочала працювати над зазначеною проблемою у 2006 році і продовжує розробляти її далі. Зокрема, у 2008 році вийшов друком навчальний посібник, рекомендований МОН України для студентів вищих навчальних закладів «Розслідування злочинів: міжнародне і національне законодавство. Теорія і практика» (у співавторстві з В.С. Кузьмічовим).

У 2013 році, за наукового консультування доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України Кузьмічова В.С., захистила дисертацію за здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук на тему “Криміналістичне забезпечення досудового слідства у справах про злочини міжнародного характеру” за спеціальністю 12.00.09 – кримінальний процес і криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність.

Результати дослідження Чорноус Ю.М. знайшли своє відображення в 67 наукових працях, у тому числі в монографії, 28 наукових статтях у виданнях, включених МОН України до переліку наукових фахових видань з юридичних наук, 7 статтях в іноземних та міжнародних журналах, 28 статтях, опублікованих в інших виданнях, навчальному посібнику, курсі лекцій, Міжнародній поліцейській енциклопедії. Результати досліджень доповідалися під час роботи 26 конференцій, більшість із яких є міжнародні.

Отримані у процесі дослідження результати отримали схвальні відгуки науковців і практиків, використовуються у законотворчій та науково-дослідній діяльності, практичній діяльності правоохоронних органів, навчальному процесі як України, так й іноземних держав, що й засвідчують близько 20 актів впровадження.

Отже, хочеться ще раз привітати Юлію Чорноус з високою відзнакою та побажати їй не зупинятися на досягнутому та продовжувати самовіддано займатися науковою діяльністю і працювати для процвітання нашої незалежної України.

Калиновський Олександр,
відділ організації науково-дослідної роботи

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X